Пријави се за нашиот електронски билтен

Во чест на Каталонија

Достапност: На залиха
Delivery date: 1-2 days
Издавач: ИКОНА
Автор:
Број на страни:
Година на издавање:
Димензии:
ИСБН:
Јазик:
Корица:
349,00 ден.
449,00 ден.

„Секоја реченица којашто што ја имам напишано од 1936 година па наваму, директно или индиректно, е напишана против тоталитаризмот и за демократскиот социјализам, онака како што јас го разбирам.“

Така пишува Орвел, следејќи ги своите искуства како член на милицијата во Шпанската граѓанска војна, коишто се забележани во Во чест на Каталонија. Тој овде, со полна сила на неговата хуманост, страст и јасност, со горчлив интензитет ги опишува светлите надежи и циничните предавства на таа хаотична епизода.

Воена приказна којашто истовремено е и брутално искрена и лирски прекрасна.
Daily Telegraph

Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија

Животинска фарма

Животинска фарма
349,00 ден.

1984

499,00 ден.