Пријави се за нашиот електронски билтен

ЗМЕЈ НУРКАЧ (Schleich 70520)

Достапност: На залиха
Delivery date: 1-2 days
Издавач: Schleich
ИСБН:
Димензии:
Година на издавање:
1.299,00 ден.

Нуркачот се крие под површината на водата пред ненадејно да излезе и да изврши напад врз било кого, или врз било што. Неговата силна вилица е полна со заби остри како жилет, што дури и најхрабрите луѓе ги тера да се тресат од страв. Велат дека змејот може да биде смирен со прекрасно пеење. Но кој би имал храброст да проба такво нешто.

Нуркачот може го ослободи својот моќен змејски оган дури и под водата.

Легендарниот Остров на змејовите, се наоѓа далеку од, со бури камшикуваниот, брег на Елдрадор. Само грст луѓе биле таму – а уште помалку се вратиле живи. Сите тие раскажуваат приказни за страшни змејови. Нуркачот е најверојатно еден од најсмртоносните. Морепловците се ужасно исплашени од него, бидејќи се крие под површината на водата пред да нападне со силните вилици, со коишто може цел брод да искине на парчиња. Стрелите и копјата не можат да ја пробијат неговата крлушеста кожа, што значи дека морепловците се речиси беспомошни при неговите напади. Еден стар пират, еднаш кажал дека Змејот нуркач може да биде смирен со звук на прекрасно пеење. Но, кој има храброст да пее, додека зјапа во уста полна со заби остри како жилет.

ELDRADOR

ВНИМАНИЕ! Не е соодветно за деца помали од 3 години. Содржи мали делови коишто можат да бидат проголтани.