Пријави се за нашиот електронски билтен

Тексашки долгорог бик (Schleich 13866)

Достапност: На залиха
Delivery date: 1-2 days
Издавач: Schleich
ИСБН:
369,00 ден.

Тексашките долгороги говеда имаат најдолги рогови од сите говеда.

Првите знаци за растењето на роговите можат да се појават уште при старост од три недели. Роговите им настрана и малку се свиткуваат при врвот. Кога бикот ќе наполни една година, неговите рогови се пораснати отприлика половина од нивната должина што ќе ја имаат како возрасни.

Тексашкиот долгорог бик е целосно пораснат кога ќе наполни 4 години. Тогаш може да достигне тежина помеѓу 680 и 1000 кг.