Пријави се за нашиот електронски билтен

1984

Достапност: На залиха
Delivery date: 1-2 days
Издавач: ИКОНА
ИСБН:
Автор:
Година на издавање:
Број на страни:
Димензии:
Корица:
Јазик:
499,00 ден.

Романот 1984 е најдоброто дело на Џорџ Орвел. Претставува визија за тоталитарната држава, во која човекот е потполно деградиран како личност, каде што владеат беда и глад, каде што историјата се фалсификува и каде што човечките вредности цинично се сведени на најнизок степен. Ова е протест на писателот против овие тенденции коишто може да ја насочат историјата во тој правец. И не само протест туку и предупредување.

Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија

Во чест на Каталонија

349,00 ден. 449,00 ден.

Животинска фарма

Животинска фарма
349,00 ден.