За нас

Книготека Икона е основана во 2001 година.

Икона е увозник и дистрибутер на:

КНИГИ НА АНГЛИСКИ ЈАЗИК

Соработуваме со водечки издавачки куќи во Велика Британија, Германија и САД (Penguin/Random House, DK, Harper Collins, Orion Group, Usborne, Egmont, H.F. Ullmann)

ИГРАЧКИ

Schleich - Германија; PlayMais - Германија

ПРОИЗВОДИ ОД ХАРТИЈА, КАНЦЕЛАРИСКИ ПРОБОР и ПОДАРОЦИ

Brunnen & Heyda - Германија, Stewo - Швајцарија, Paperblanks - Ирска, Fridolin - Германија

Во рамки на Икона работат три книжарници во Скопје.

Во 2008 година е основана и Издавачка куќа Икона.

Пријави се за нашиот електронски билтен